Logo

De eerbetonen

Photo 480688Mijnheer Emiel Verstrepen
Beste Magda,
Het overlijden van mijn oud-leraar en ex-collega EMIEL heeft mij heel diep geraakt! Wij waren eigenlijk geen collega's maar VRIENDEN! De voorbije dagen zijn er heel wat mooie momenten en herinneringen naar boven gekomen! Momenten die nooit meer terugkomen! Maar je mag FIER zijn op EMIEL! Steeds voornaam, correct, aangenaam in de omgang, ernstig maar soms ook wel eens voor een 'grapje' vatbaar... Hij behoort nu, jammer genoeg, tot de reeks collega's van toen die ons al verlaten hebben: Armand Van de Veire, Paul De Caluwé, René Van Acker, Jozef Willems, de broeders Jan en Herman, Patrick Cardon en waarschijnlijk nog zoveel meer... Zij behoorden allen tot de OUDE generatie! Wij vormden toen een 'hechte' vriendengroep! Er waren begin '80 drie collega's die gedoemd bleken te zijn om vrijgezel te blijven: Emiel, Urbain Triest en Frans De Donder! Toen ons het 'nieuws' bereikte' dat Emiel en Urbain gingen huwen stonden wij allen aan de grond genageld. Hoe is dit mogelijk? Wie had dat verwacht? En ja, Emiel was na zijn huwelijk met jou de meest gelukkige man op aarde! Hij bloeide open zoals de bloemen in de lente... Hij kon niet zwijgen over 'MIJN Magda'! Jij hebt hem altijd enorm gesteund en in de watten gelegd. Ik herinner mij nog de periode na mijn scheiding dat ik het enorm moeilijk had! Jullie merkten dat en stelden mij meermaals voor om 's middags de maaltijd te komen nuttigen. Ik heb dat (jammer genoeg) altijd afgewezen... Mijn verontschuldigingen hiervoor! De 'drankduivel' had mij toen al in zijn 'greep'...
Ik bleef dan nog een aantal jaren in de 'ontkenningsfase' zitten, tot het werkelijk zo niet verder kon.
Dank zij professionele hulp en met veel vallen en opstaan ben ik daar nu al enkele jaren van verlost!
Ik werk zelfs als vrijwilliger in het 'ontmoetingscentrum' voor ex-verslaafden in Gent en werk ook regelmatig samen met de 'druglijn' door het schrijven van 'getuigenissen' van mede ex-verslaafden.
Ik wens je na dit LICHAMELIJKE heengaan van je dierbare echtgenoot EMIEL veel KALMTE, MOED en WIJSHEID toe! Zijn 'lichaam' leeft niet meer, maar zijn ZIEL en HART zal voor EEUWIG in onze gedachten blijven verder leven!!! Dit is nu eenmaal het EEUWIG LEVEN ! VERGETEN zal ik hem alvast NOOIT !!!!
En beste Magda, wees God dankbaar, dat Emiel in jouw leven is gekomen en dat jullie beide nog heel wat gelukkige jaren en momenten hebt mogen beleven!
Ik zal de herinnering aan deze bijzondere collega/vriend NOOIT VERGETEN! Ik draag de herinnering aan hem HOOG IN HET VAANDEL!
Dat zijn 'lichaam' moge rusten, zijn 'ziel en geest' blijft voor altijd onder ons verder leven.
Het ga je goed beste Magda.
Vanwege André Burm